Bedwantsen: vakantie of reis, het is er weer tijd voor

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we weer massaal op vakantie zullen gaan. We gaan weer genieten van een onbezorgde vakantie. Iets waar bijna niet aan gedacht wordt is de aanwezigheid van bedwantsen. En geloof ons, als je eenmaal in aanraking bent geweest met de bedwants dan zul je de daaropvolgende vakantie echt wel opletten. Als we op vakantie gaan dan zijn er een hoop dingen waar we rekening mee houden maar niet met de bedwants. En dit ongedierte kan je zoveel ellende bezorgen, het is dus zaak de bedwantsen plaag te voorkomen. Maak van je reis geen bedwantsen vakantie.

Bedwantsen: vakantie of reis, let op je hotel

Als je in een hotel logeert dan zul je voordat je de eerste nacht gaat slapen even het hoeslaken van het matras af moeten halen om te kijken of je daar bedwantsen tegen komt. Vaak is een hoekje van het matras al genoeg om te zien of er ongedierte in huist. Waar je ook op moet letten is of er bloedsporen in het hoeslaken zitten.

De bedwants bijt namelijk graag in de benen en bloed gaat niet makkelijk uit een wit hoeslaken. Daarom kan je als je het hoeslaken inspecteert snel zien of er in het hotel bedwantsen wonen. Dit zou je eigenlijk allemaal moeten doen voordat je überhaupt je koffer hebt geopend. Want zodra de bedwants de kans zal krijgen loopt hij je koffer in met alle vreselijke gevolgen van dien. Eenmaal in de koffer blijft hij net zolang zitten tot hij naar buiten kan lopen. En negen van de tien keer is dat in jouw huis. Eenmaal in jouw huis aangekomen is de bedwants moeilijk te bestrijden.

Ook als de kust veilig is moet je dus voorzichtig zijn met het open laten staan van jouw koffer. Want je bent niet de hele dag in je kamer en in een onbewaakt ogenblik kruipt de bedwants jouw koffer in.

Tip: als je op vakantie gaat lees dan eerst de reviews van het hotel. Vaak zul je hierin al lezen of er gasten hebben gelogeerd die met bedwantsen in dit hotel te maken hebben gehad.

bedwantsen poep
Bedwantsen poep, eitjes en een grote kakkerlak

Bedwantsen vakantie of reis: herken de beet

De meeste mensen merken pas dat er ongedierte in hun hotel woont zodra ze gebeten worden. En dan vaak is het nog lastig om er achter te komen waardoor men is gebeten. In de meeste gevallen zal de mug de schuld krijgen. Maar een mug is een heel stuk onschuldiger dan de bedwants. De symptomen van een bedwants zijn niet bij iedereen bekend. De bedwants leeft van bloed. De bedwantsen beet herken je aan rode jeukende bultjes op je lichaam. Bij een muggenbult en vlooienbeet zit er in het midden een klein puntje, waar de mug of vlo je geprikt heeft. Bij een bedwantsen beet zie je dat meestal niet.

Jeuk na bedwantsen beet
Na een bedwantsen beet krijg je een ontzettende jeuk op de plek waar je gebeten bent. Het speeksel van de bedwants zorgt ervoor dat je huid geïrriteerd zal raken. Als je gebeten bent door een bedwants probeer dan niet te gaan krabben. Je zult dan namelijk de huid open krabben met als gevolg dat je mogelijk een infectie zult krijgen. Buiten dat een bedwantsen beet erg vervelend is heeft het geen schadelijke effecten op de gezondheid. Als je echt veel last mocht hebben van de bedwantsen beet dan zijn er twee middeltjes die kunnen helpen. Deppen met citroensap of insmeren met Aloë Vera, als dit niet helpt ga dan even langs de huisarts.

Let op: de bedwants is een lange periode weg geweest uit Nederland. Maar doordat we steeds vaker en verder vliegen is dit ongedierte weer terug van weggeweest.

Bedwantsen bestrijden

De bedwants is een heel klein beestje die zich verstopt in kieren en spleten en daar wel maanden kan wachten tot hij hier uitkomt. Mocht je ondanks alles toch bedwantsen mee naar huis hebben genomen dan zul je deze moeten laten bestrijden. Bedwantsen bestrijden is iets wat je aan een professional moet overlaten. Als je namelijk zelf te werk gaat en je doet het niet goed dan verspreid je de bedwants namelijk door je hele huis met alle gevolgen van dien. Voor het bestrijden van bedwantsen bel je een gespecialiseerd bedrijf welke met gif de bedwants uit jouw huis zal verdrijven.

Wacht niet te lang met het bestrijden van de bedwants, hoe langer je namelijk wacht hoe moeilijker het bestrijden zal gaan.

bedwantsen matras
bedwantsen, bedwantsen poep en bedwantsen eitjes op een matras

Bedwantsen bestrijden met hitte

Ondanks dat je een professioneel bedrijf inschakelt kan het bestrijden van bedwantsen niet het resultaat opleveren waar je op hoopt. Een vrij nieuwe manier om de bedwants te bestrijden is met hitte. Met de hittebehandeling tegen bedwantsen wordt een 100% resultaat bereikt. Bij het bestrijden zullen de kamers waar de bedwants zich huisvest worden verhit tot een temperatuur van 55 à 60 graden. Bij deze manier zal ook alles wat in de desbetreffende kamer staat verwarmd worden. Als je spullen namelijk gaat verplaatsen is de kans dat je hiermee ook de bedwants verplaatst groot.

Bedwantsen bestrijden met hitte is dan wel zeer effectief er hangt ook een prijskaartje aan. Je zult bij de plaatselijke bedwants bestrijder eerst even een offerte moeten opvragen voordat je voor ongewenste verrassingen komt te staan.

1 gedachte over “Bedwantsen… het is er weer tijd voor”

  1. Pingback: Zijn bedwantsen besmettelijk? | Besmettingsgevaar bedwantsen

Reacties zijn gesloten.