Bedwantsen invriezen of wassen?

Als je bedwants hebt dan zit je met een flink probleem. Wat moet je doen? En wat als de bedwants ook mijn kledingkast heeft ontdekt? In eerste instantie zul je behoorlijk schrikken als je merkt dat je bedwantsen in huis hebt. Het is nu zaak om snel te handelen, het eerste wat je moet doen is de ongediertebestrijding bellen. Je beddengoed moet je verschonen, let er bij het afhalen van je beddengoed op dat je deze in een vuilniszak doet en deze zo naar de wasmachine brengt. Dit om te voorkomen dat je je hele huis besmet met de bedwants. Een andere optie is om de kleding met bedwantsen in de vriezer te stoppen: de bedwantsen invriezen.  Lees ook op onze blog 10 tips met natuurlijke bestrijding, of 5 tips voor kleding in de vriezer.

Bedwants? Kleding wassen op 60 graden

bedwantsen matras
bedwantsen, bedwantsen poep en bedwantsen eitjes op een matras

Je zult begrijpen dat de bedwants niet alleen in een bed logeert. Ook jouw kledingkast is een ideale plek voor de bedwants, hij kan hier maanden blijven zitten zonder dat iemand het opvalt. De bedwants kan namelijk 8 maanden zonder eten dus de kledingkast is een prima locatie.

Zodra je merkt dat de bedwants op je kleding zit dan zijn er 2 manieren om de bedwants te verwijderen. Je kunt de kleding wassen en ook hier moet je er weer op letten dat je de kleding met daarin de bedwants niet overal neer gooit. Je moet de kleding wassen op minimaal 60 graden anders zal de bedwants namelijk niet dood gaan. Bedwantsen kunnen niet overleven als de temperatuur boven de 60 graden uitstijgt. Daarom is er ook een manier om bedwantsen te bestrijden met hitte.

Bedwantsen invriezen: stop je kleding in de vriezer

Niet alle kledingstukken kan je op 60 graden wassen. Een andere manier is om jouw kleding minimaal 48 uur in te vriezen. Als je niet zoveel kleding hebt en ruimte in je vriezer, dan kan je dit thuis doen. Om de bedwants te doden moet de vriezer wel op minimaal -20 graden staan. Als je meer kleding hebt welke je in wilt vriezen, dan kan je dit doen bij een ongediertebestrijder. Deze hebben vriezers staan waar je grote hoeveelheden kleding in kwijt kunt. Je moet de kleding aanleveren in vuilniszakken met daarop een label met jouw gegevens. Na 48 uur kan je de kleding weer ophalen. Lees ook op onze blog 10 tips met natuurlijke bestrijding, of 5 tips voor kleding in de vriezer.