Bedwantsen besmettelijk?

Als je eenmaal bedwantsen hebt of iemand in je omgeving heeft last van bedwantsen dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Ondanks dat de bedwants zelf geen grote afstanden zal afleggen bestaat de kans wel degelijk dat je de bedwants verspreid. Zeker in het beginstadium van de bedwantsen neem je de eitjes gemakkelijk met je mee. Daarnaast zul je je afvragen of bedwantsen besmettelijk zijn

Bedwantsen eitjes

bedwantsen eitjes, bedwantsen poep en bedwants
bedwantsen eitjes, bedwantsen poep en bedwants. Bron: heatrx

De eitjes van de bedwants zijn met het blote bijna niet te zien, je zult hiervoor door een loep moeten kijken om de bedwantsen te herkennen. Als je nog nooit eitjes van een bedwants hebt gezien dan zul je de eerste keer denken dat het om wat wit stof gaat. De meeste mensen zullen het dan ook verwijderen en er verder niet bij stil staan wat de gevolgen kunnen zijn. Er zijn genoeg verhalen bekend van mensen die zonder het te weten de eitjes meenamen de auto in en deze verder meenamen naar het werk naar familie of vrienden.

Bedwantsen besmettelijk? het begint met herkennen

Als je denkt aan bedwants zul je op zoek gaan naar een beestje van hooguit 5 mm. Maar dit is het vervelende als je deze zou vinden dan ben je dus al veel te laat. Het beste is het om de bedwants te herkennen als deze nog heel jong is, de overlast zal er niet minder door zijn want de jonge bedwants voedt zich ook met het bloed van de mens om te kunnen groeien. Maar door de bedwants in een vroeg stadium te herkennen is het bestrijden wel een stuk makkelijker.

Bedwantsen neem je in veel gevallen mee vanuit een hotel en dan kan dit nog zo een goed hotel zijn, de bedwants logeert er maar wat graag. Probeer dus altijd voordat je de hotelkamer betreed te kijken of je sporen van de bedwants kunt vinden. Laat bij een korte reis je koffer dicht en bewaar je kleding in de koffer. Het feit dat je de bedwants dus meeneemt uit je hotel waar ook ter wereld geeft al aan dat je de bedwants ook makkelijk meeneemt naar iedere plaats waar jij je begeeft.

bedwants